Parker SensoControl introduceert nieuwe druksensor, SCPSi, met IO-Link-functionaliteit voor gebruik binnen slimme Internet of Things-toepassingen

Bielefeld, Duitsland, 16. september 2021 – Parker Hannifin, de wereldwijde marktleider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft de SCPSi-druksensor met IO-Link-functionaliteit op de markt gebracht om aan de vraag van klanten naar meer slimme industriële omgevingen te voldoen.

 

De sensor, die voorzien is van een geoptimaliseerd, compact ontwerp, maakt bijzonder eenvoudige en snelle inbedrijfstelling en parameterisatie mogelijk, dankzij het IO-Link-interface. Dit houdt in dat gegevens sneller en in een gestandaardiseerde vorm beschikbaar zijn, bijvoorbeeld in een ERP-systeem. Uiteindelijk zal dit leiden tot kostenbesparing en een toename in efficiëntie.

 

Met behulp van IO-Link-technologie worden gegevens zonder verstoring overgedragen. De gegevensoverdracht vindt zijn basis in een volledig digitaal signaal van 24 V. De signaaloverdracht is zeer goed beveiligd tegen invloeden van buitenaf. Onnauwkeurigheden bevinden zich nu dus in het verleden.

 

Met de IO-Link-technologie kan een breed scala aan waarden gemeten worden. Hiermee heeft de gebruiker meer flexibiliteit en de mogelijkheid voor eenvoudige integratie in bestaande systemen. Toestandsbewakende toepassingen kunnen op die manier eenvoudig worden ontwikkeld. Via de IO-Link-sensor is diagnose op afstand ook mogelijk.

 

Voor meer informatie over de SCPSi-druksensor gaat u naar: https://ph.parker.com/nl/nl/io-link-pressure-sensor-and-switch-scpsi

 

Over Parker Hannifin
Parker Hannifin is een Fortune 250 wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën. Het bedrijf maakt al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk die leiden tot een betere toekomst. Meer informatie vindt u op www.parker.com of @parkerhannifin.

Contactpersonen voor media

Katharina Leifeld
Fluid Connectors Group Marcom-leider EMEA
Parker Hannifin Manufacturing Germany GmbH & Co. KG
Tel.: +49 (0) 521 40484169
E-mail: katharina.leifeld@parker.com